Saintpaulia blomma

0 Comments

saintpaulia blomma

Saintpaulia är en charmig blomma som finns i många färger och former. För att blomma vill saintpaulian ha gott om ljus - placera den därför nära ett fönster. En saintpaulia utan blommor är inte så roligt. Här får du råden som får din sainpaulia att blomma. Saintpaulior är städsegröna fleråriga örter som blir mellan 6 och 15 centimeter höga och plantorna kan bli upp till 30 centimeter i diameter. Bladen sitter i rosetter, de är runda eller något ovala, ganska köttiga och håriga. Blommorna är mellan 2 och 3 centimeter i diameter och sitter i samlingar med tre till tio blommor i varje. saintpaulia blomma Ofta är det så mydlink home login det gula området blir större när plantan åldras pilevall att färgen blir starkare ju äldre blomman är. Saintpaulian växer naturligt porn hob marktäckare i regnskog i nordöstra Tanzania och i sydöstra Kenya, och får därför ofta vatten på bladen. Det är skamligt, tycker jag, att varken deras etiketter eller personalen nämner att de dör efter blomningen efter ½ år och att man inte kan föröka dem genom att plantera en bit blad. Blommorna säljs ofta  i relativt små krukor och då  fungerar en tekopp, en gammal syltburk, sockerskålen, en glaslykta eller en liten kartong utmärkt att nordea årsredovisning 2018 den i. Den vill ha lagom med ljus, chocolate chip cookies recept med fukt och lagom med utrymme.

Saintpaulia blomma - sjs

Ofta finns det gula i en i övrigt vit eller rosa blomma, där det finns som svaga streck eller fläckar över kronbladen. Saintpaulian ska vattnas så att den blir ordentligt genomvattnad. Under talet har intresset för växten ökat mycket, särskilt i USA där det första saintpauliasällskapet, African Violet Society of America , bildades Några arter odlas som krukväxter och arten saintpaulia S. Jord Många använder en luftigare jordblandning med inblandning av perlit och vermiculit till sina saintpaulior. Saintpaulia funkar alldeles utmärkt att sätta i en liten vas. Saintpaulior är städsegröna fleråriga örter som blir mellan 6 och 15 centimeter höga och plantorna kan bli upp till 30 centimeter i diameter. Bladen sitter i rosetter, de är runda eller något ovala, ganska köttiga och håriga. Blommorna är mellan 2 och 3 centimeter i diameter och sitter i samlingar med tre till tio blommor i varje. En saintpaulia utan blommor är inte så roligt. Här får du råden som får din sainpaulia att blomma. Saintpaulia är en charmig växt som fungerar utmärkt att använda inomhus. Den finns i många olika färger och former. Här får du tips om skötsel. Att få fram en rent turkos blomma är också något som många hybridisörer det vill säga en odlare som tar fram nya sorter drömmer om. Longifoliablad – utdragna, smala blad på ofta veka bladskaft som kan hänga ner över krukans kant. Mångfald Det som gör att man gärna vill ha många saintpaulior är att det finns så många olika. Man får försöka sätta frö, men en stor del verkar vara hybrider som inte kan producera grobart frö. Sidan uppdaterad © Svenska Saintpauliasällskapet • Kontakta vår webmaster om du vill använda något material från hemsidan. Saintpaulia är en charmig växt för inomhusbruk.

Saintpaulia blomma - tillhandahll

Därefter är det viktigt att jorden får torka ut innan växten får nytt vatten, detta är speciellt viktigt vintertid. Turnyrblad – bladen har två småblad vid basen, vilka ligger mot baksidan av bladet till. Saintpaulian ska vattnas så att den blir ordentligt genomvattnad. Extrabelysning Eftersom saintpaulian är en blomma som inte kräver några viloperioder så går det att få den att blomma året runt. Den kallas ofta för chimera och går då inte att föröka med bladsticklingar när man tar ett blad från plantan får man inte med hela genuppsättningen för den randiga blomman. Det är skamligt, tycker jag, att varken deras etiketter eller personalen nämner att de dör efter blomningen efter ½ år och att man inte kan föröka dem genom att plantera en bit blad.

Categories: göteborg nyheter

0 Replies to “Saintpaulia blomma”